Venlo & omgeving

Kies datums:

Venlo: bezienswaardigheden, shoppen, eten & drinken
Venlo is mooi gelegen aan een bocht van de rivier de Maas. Hier ligt de spiksplinternieuwe Maasboulevard met theater De Maaspoort. Je hebt er een mooi uitzicht op de uiterwaarden die de natuur de stad binnenhalen. ’s Zomers is het er heerlijk toeven. Maar de oude Hanzestad telt meer toppers: de gotische St.-Martinuskerk met haar rijke inrichting en fraaie gebrandschilderde ramen, gevels uit allerlei stijlperioden, van gotisch tot postmodern, mooie parken, en interessante musea, zoals het Limburgs Museum met zijn cultuurhistorische collectie, en het museum Van Bommel Van Dam, dat bekend staat om zijn fraaie collectie moderne kunst. Daarnaast kent Venlo een rijk aanbod aan gezellige confiseries en luxebakkerijen (vlaaien!), cafés, grand cafés en restaurants met verschillende keukens, van Frans en Italiaans tot Indiaas, Thais en, natuurlijk, Chinees. En last but not least: asperges. Venlo is zo’n beetje de ongekroonde aspergehoofdstad van Nederland. Tijdens het aspergeseizoen bieden restaurants talloze menu’s met het ‘witte goud’ aan. Ook shoppen kun je goed in Venlo. De stad heeft een zeer ruim winkelaanbod, met naast ketenfilialen zaken die je elders niet vindt. Om het beeld te completeren is er bovendien elke zaterdag een grote, gezellige markt op het Nolensplein. En het mooie is dat alles zich op loopafstand van Inn den Acht bevindt.

De omgeving van Venlo

Door zijn uitstekende weg- en spoorverbindingen is Venlo ideaal gelegen voor uitstapjes in de omgeving. En daar is meer dan genoeg te zien en te doen.
Naar het noorden ligt bijvoorbeeld nationaal park de Maasduinen, met zijn eikenbossen en rivierduinen. Dit park begint bij het dorpje Arcen, dat zich Bad Arcen mag noemen, vanwege zijn thermaal bronnen op 892 meter diepte. Arcen biedt wellness op hoog niveau. Of wat dacht u van het dorpje Steyl, ten zuiden van Venlo. Hier ligt, aan de Maas, het imposante gebouwencomplex van het missiehuis. Het is alsof je zo de tijd van het Rijke Roomse leven binnenstapt. Deze bestemmingen zijn goed per fiets bereikbaar – we stellen fietsen ter beschikking –, want Venlo en omgeving liggen in het dal van de Maas. Je hoeft zelden te klimmen.
Zoek je het nog wat verder, kun je ook naar Duitse steden als Düsseldorf of Mönchen-Gladbach, of naar Roermond met zijn Munster en zijn grote Outlet. In elk geval bieden Venlo en omgeving een keur aan mogelijkheden.

Twitter Facebook LinkedIn Google+ E-mail